SENNA: el homenaje que nunca sucedió 



En el marco del 25º aniversario de la muerte de Ayrton Senna, el Circuit llevará a cabo el homenaje que el piloto nunca pudo completar, además de otras acciones conmemorativas durante el Gran Premio.

El Circuit de Barcelona-Catalunya llevará a cabo el homenaje que nunca sucedió, aquel que Ayrton Senna planificó horas antes del fatal accidente que terminó con su vida y que nunca pudo completar. Y se realizará durante el FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019 en el marco del 25º aniversario de su defunción.

Durante el Gran Premio de San Marino de 1994, el piloto austriaco Roland Ratzenberger perdía la vida en la pista, el sábado 30 de abril, durante la clasificación. Un día más tarde, el 1 de mayo, Ayrton Senna sufría un accidente en el mismo trazado y moría. Los comisarios, al asistirlo, descubrieron una bandera austríaca en el bolsillo de su mono, que él se había guardado para poder rendirle homenaje a Ratzenberger desde el podio de San Marino. Lamentablemente, aquella sería la última carrera de Senna y aquel homenaje no se llevaría a cabo.

Después de 25 años, el Circuit de Barcelona-Catalunya quiere realizar el homenaje que nunca sucedió, aquel que Senna había preparado para Ratzenberger. Con esta idea en mente, el trazado catalán ha creado una bandera austríaco-brasileña, fusionando las nacionalidades de ambos pilotos, con el objetivo de que el público asistente la luzca en el Circuit y de que el vencedor del Gran Premio suba al cajón más alto del podio con esta bandera para completar el homenaje que nunca sucedió, en nombre de Ayrton Senna. De esta manera, se honrará la memoria no sólo del brasileño, uno de los pilotos más importantes de la historia del automovilismo a nivel mundial, sino también la de Ratzenberger.

El Circuit de Barcelona-Catalunya animará a todos los aficionados a ser partícipes de este homenaje y a aportar su granito de arena. Por un lado, se instalará una bandera austríaco-brasileña a media asta en la entrada del Circuit, que irá subiendo a medida que aumente la interacción a través de redes sociales con el hashtag #elhomenajequenuncasucedio. Además, el público asistente podrá conseguir una bandera austríaco-brasileña para lucirla durante todo el fin de semana y poderla ondear acompañando al ganador del Gran Premio completando el homenaje que nunca sucedió.

Más acciones conmemorativas

Los actos de recuerdo al piloto brasileño empezarán unos días antes del Gran Premio, con una agenda de actividades y experiencias dignas de ser vistas y vividas en primera persona.

El miércoles 8 de mayo, en el Palau Robert de Barcelona, estuvo expuesta una escultura a tamaño real de Ayrton Senna, creada por el escultor y retratista británico Paul Oz. La pieza artística, de bronce y con un peso de 160 kilos, retrata al brasileño dentro del cockpit del monoplaza. Además, todos los asistentes podrán disfrutar también de una exposición única compuesta de una exclusiva selección de 15 monoplazas F1 históricos. A las 12 del mediodía se realizará la presentación, abierta a todos.

Desde el jueves día 9, la escultura de Senna estará en el Circuit de Barcelona-Catalunya, donde quedará expuesta durante el FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019, en la zona comercial, detrás de la Tribuna Principal. En el mismo espacio, el grafitero Axe Colours realizará una obra en directo durante todo el fin de semana. El artista se sumará a los actos de conmemoración de Senna y pintará una imagen del piloto.

Minutos antes del inicio de la carrera, la recta principal del Circuit será escenario de acogida de la ceremonia de apertura, un espectáculo de la mano de los Castellers de Vilafranca y un grupo de bailarines y bailarinas, que harán un guiño a Ayrton Senna y al homenaje.
 




SENNA: l’homenatge que mai es va fer


En el marc del 25è aniversari de la mort d’Ayrton Senna, el Circuit durà a terme l’homenatge que el pilot mai va poder completar, a més d’altres accions commemoratives durant el Gran Premi.

El Circuit de Barcelona-Catalunya durà a terme l’homenatge que mai es va fer, aquell que Ayrton Senna va planificar hores abans del fatal accident que va acabar amb la seva vida i que mai va poder completar. I es farà durant el FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019 en el marc del 25è aniversari de la seva defunció. 



Durant el Gran Premi de San Marino l’any 1994, el pilot austríac Roland Ratzenberger perdia la vida a la pista, el dissabte 30 d’abril, durant la classificació. Un dia més tard, l’1 de maig, Ayrton Senna patia un accident en el mateix traçat i moria. Els comissaris, a l’assistir-lo, van descobrir una bandera austríaca a la butxaca de la seva granota, que ell s’havia guardat per poder retre-li un homenatge a Ratzenberger des del podi de San Marino. Lamentablement, aquella seria l’última cursa de Senna i aquell homenatge no es duria a terme.
 


Després de 25 anys, el Circuit de Barcelona-Catalunya vol realitzar l'homenatge que mai es va fer, aquell que Senna havia preparat per a Ratzenberger. Amb aquesta idea en ment, el traçat català ha creat una bandera austríac-brasilera, fusionant les nacionalitats dels dos pilots, amb l’objectiu que el públic assistent la llueixi al Circuit i que el vencedor del Gran Premi pugi al calaix més alt del podi amb aquesta bandera per completar l’homenatge que mai es va fer, en nom d’Ayrton Senna. D’aquesta manera s’honrarà la memòria no només del brasiler, un dels pilots més importants de la història de l'automobilisme a nivell mundial, sinó també la de Ratzenberger.
 


El Circuit de Barcelona-Catalunya animarà a tots els aficionats a ser partícips d’aquest homenatge i a aportar el seu granet de sorra. D’una banda, s’instal·larà una bandera austríac-brasilera a mitja asta a l’entrada del Circuit, que anirà pujant a mida que augmenti la interacció a través de les xarxes socials amb el hashtag #lhomenatgequemaiesvafer. A més, el públic assistent podrà aconseguir una bandera austríac-brasilera per lluir-la durant tot el cap de setmana i poder-la onejar acompanyant al guanyador del Gran Premi completant l’homenatge que mai es va fer.

Més accions commemoratives
Els actes de record al pilot brasiler començaran uns dies abans del Gran Premi, amb una agenda d’activitats i experiències dignes de ser vistes i viscudes en primera persona.
 


El dimecres 8 de maig, al Palau Robert de Barcelona va estar exposada una escultura a mida real d’Ayrton Senna, creada per l'escultor i retratista britànic Paul Oz. La peça artística, de bronze i amb un pes de 160 quilos, retrata al brasiler dins del cockpit del monoplaça. A més, tots els assistents podran gaudir també d'una exposició única composta d'una exclusiva selecció de 15 monoplaces F1 històrics. A les 12 del migdia es realitzarà la presentació, oberta a tothom.


Des del dijous dia 9, l'escultura de Senna es serà al Circuit de Barcelona-Catalunya, on quedarà exposada durant el FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019, a la zona comercial, darrere de la Tribuna Principal. En el mateix espai de l'escultura, el grafiter Axe Colours realitzarà una obra en directe durant tot el cap de setmana. L'artista se sumarà als actes de commemoració de Senna i pintarà una imatge del pilot.
 
Minuts abans de l'inici de la cursa, la recta principal del Circuit serà escenari d'acollida de la cerimònia d'obertura, un espectacle de la mà dels Castellers de Vilafranca i un grup de ballarins i ballarines, que tindrà present Ayrton Senna i l’homenatge.

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es