55 RallyRACC, cita clave en el calendario del WRC 



Por su situación en el calendario, el 55 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2019, será una carrera clave para la adjudicación de los títulos mundiales de Pilotos, Constructores, WRC2 Pro y WRC2. Además, la prueba puntúa para dos campeonatos nacionales monomarca, la Peugeot Rally Cup Ibérica y la Beca Júnior R2.

Esta temporada 2019 está siendo tan o más igualada que la pasada, en la que no se decidieron los campeonatos de Pilotos y Constructores hasta la última cita. Así pues, es muy posible que el mundial llegue a la prueba española con todo por decidir. Hasta el momento son tres las marcas que han vencido algún rally. Toyota Gazoo Racing WRT se ha llevado 3 (todas de Ott Tänak), Hyundai Shell Mobis WRT 3 más (2 de Thierry Neuville y 1 de Dani Sordo) y Citroën Total WRT, 2 (ambas de Sébastien Ogier).

Después del rally concluido el pasado fin de semana en Cerdeña, el actual líder del Campeonato del Mundo es Ott Tänak (Toyota) seguido de Sébastien Ogier (Citroën) a 4 puntos y de Thierry Neuville a 7 puntos. Elfyn Evans (Ford), Teemu Suninen (Ford), Kris Meeke (Toyota), Andreas Mikkelsen (Hyundai) y Dani Sordo (Hyundai) vienen a continuación.

Costa Daurada, Salou y PortAventura World
El 55 RallyRACC tendrá lugar en un entorno privilegiado. La Costa Daurada, la ciudad de Salou y el parque temático y de ocio PortAventura World serán, por decimoquinto año consecutivo, el epicentro del RallyRACC. Además del ayuntamiento de Salou, el rally cuenta también con la colaboración de la Diputación de Tarragona, el Patronato de Turismo de la Costa Daurada, el Patronato de Turismo de Salou, PortAventura World, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Agència Catalana de Turisme y Toyota.

RallyRACC y Campeonato del Mundo FIA de Rallies
El RallyRACC llega este año a su 55 edición. En 2014 celebró su 50 aniversario y en 2015 la 25ª edición consecutiva como carrera puntuable para el Campeonato del Mundo FIA, dado que en 1991 el entonces Rallye Catalunya entró a formar parte del calendario mundialista. De sus 29 años en el mundial, 14 de ellos ha estado basado en Lloret de Mar (Costa Brava) y, con el de este año, 15 ya en Salou y PortAventura World (Costa Daurada).

1916  Nace la ‘Volta automobilística a Catalunya'
1957  Se crea el Rallye Catalunya-Volta a Catalunya, puntuable para el Campeonato de España
1973  Se organiza el Rallye Catalunya-Rallye de les Caves del Campeonato de España
1980  El Rallye Catalunya pasa a formar parte del Campeonato de Europa
1988  Los rallies Catalunya y Costa Brava se fusionan en el Campeonato de Europa
1991  1ª edición del Rallye Catalunya-Costa Brava puntuable para el Campeonato del Mundo
2005  Nace el RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA (Salou y PortAventura World)
2014  El RallyRACC CATALUNYA celebra su 50 aniversario
2019  29 años consecutivos del RallyRACC en el Campeonato del Mundo FIA de Rallies



55 RallyRACC, cita clau en el calendari del WRC

Per la seva situació en el calendari, el 55 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2019, serà una carrera clau per a l'adjudicació dels títols mundials de Pilots, Constructors, WRC2 Pro i WRC2. A més, la prova puntua per a dos campionats nacionals monomarca, la Peugeot Rally Cup Ibérica i la Beca Júnior R2.

Aquesta temporada 2019 està sent tan o més igualada que la passada, en la qual no es van decidir els campionats de Pilots i Constructors fins a l'última cita. Així doncs, és molt possible que el mundial arribi a la prova espanyola amb tot per decidir. Fins al moment són tres les marques que han vençut algun ral·li. Toyota Gazoo Racing WRT s'ha emportat 3 victòries (totes elles d'Ott Tänak), Hyundai Shell Mobis WRT 3 més (2 de Thierry Neuville i 1 de Dani Sordo) i Citroën Total WRT, 2 (ambdues de Sébastien Ogier).

Després del ral·li conclòs diumenge passat a Sardenya, l'actual líder del Campionat del Món és Ott Tänak (Toyota) seguit de Sébastien Ogier (Citroën) a 4 punts i de Thierry Neuville (Hyundai) a 7 punts. Elfyn Evans (Ford), Teemu Suninen (Ford), Kris Meeke (Toyota), Andreas Mikkelsen (Hyundai) i Dani Sordo (Hyundai) vénen a continuació. El triomf de Dani Sordo a Sardenya és una magnífica notícia ja que retorna al pilot del RACC al primer pla mundial.

Costa Daurada, Salou i PortAventura World
Per quinzè any consecutiu, la Costa Daurada, la ciutat de Salou i el parc temàtic i d'oci PortAventura World, seran el nucli central del RallyRACC. La localitat marinera de Salou tornarà a ser durant una setmana l'epicentre mundial del WRC, amb una gran efervescència internacional i activitats de tota mena per a aficionats i públic en general. A més de l'Ajuntament de Salou, el 55 RallyRACC compta també amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, el Patronat de Turisme de Salou, PortAventura World, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Turisme i Toyota.

RallyRACC i Campionat del Món FIA de Ral·lis
El RallyRACC arriba aquest any a la seva 55 edició. El 2014 va celebrar el seu 50 aniversari i el 2015 la 25a edició consecutiva com a cursa puntuable per al Campionat del Món FIA, atès que el 1991 el llavors Rallye Catalunya va entrar a formar part del calendari mundialista. Dels seus 29 anys en el mundial, 14 d'ells ha estat basat en Lloret de Mar (Costa Brava) i, amb el d'aquest any, 15 ja a Salou i PortAventura World (Costa Daurada).

1916 Neix la ‘Volta automobilística a Catalunya'
1957 Es crea el Rallye Catalunya-Volta a Catalunya, puntuable per al Campionat d'Espanya
1973 S'organitza el Rallye Catalunya-Rallye de les Caves del Campionat d'Espanya
1980 El Rallye Catalunya passa a formar part del Campionat d'Europa
1988 Els ral·lis Catalunya i Costa Brava es fusionen en el Campionat d'Europa
1991 1a edició del Rallye Catalunya-Costa Brava puntuable per al Campionat del Món
2005 Neix el RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA (Salou i PortAventura World)
2014 El RallyRACC CATALUNYA celebra el seu 50 aniversari
2019 29 anys consecutius del RallyRACC en el Campionat del Món FIA de Ral·lis

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es