Primer día de competición con triunfos de Jérémy Debels (Osella) en Sport y Gerard de la Casa (Subaru) en Producción 

Semáforo verde para la Pujada Arinsal: Jérémy Debels (Osella), el más rápido 



Mañana, segundo día de carreras con 4 subidas cronometradas y 5 de exhibición. 

Hoy se ha disputado la primera jornada de la Pujada Arinsal 2019, prueba que organiza ACA Esport en la carretera CS-520 a la estación de esquí de Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), con el punto de llegada situado a 1.907 metros de altitud. La prueba es puntuable para el Campeonato de Francia de Montaña de 2ª División y el Trophée des Pyrénées.

Este primer día se ha desarrollado bajo unas condiciones meteorológicas muy buenas con un programa formado por las verificaciones técnicas y administrativas, los ensayos libres, los oficiales, la primera carrera para las monturas de las Series A y B, además de las tandas de exhibición de los Legend e históricos. En la lista de autorizados a salir había 59 unidades, 36 de ellas participantes en el Campeonato de Francia de Montaña de 2ª División y 23 vehículos inscritos en la categoría VHC y en el Andorra Legend Festival.

Después de tres tandas de entrenamientos (una libre y otras dos cronometradas), en el apartado del Campeonato de Francia de 2ª División ganaba Jéremy Debels y su Osella PA21S, que lograba el mejor tiempo en la Serie A (Sport), seguido de Jordan La Monica y su Norma M20, en estos momentos segundo del campeonato. En la Serie B (Producción), el mejor tiempo lo marcaba el andorrano Gerard de la Casa (Subaru Impreza), haciendo buenos todos los pronósticos y superando por 1’730 segundos al ganador del pasado año, Ronald Garces (Audi R8). En Legend, la presencia de vehículos de rally, circuito y montaña de otras épocas hacían las delicias del público.

Mañana domingo, segunda y última jornada de competición en Arinsal Vallnord con el cierre de carretera a las 8.00 y una única tanda de entrenamientos libres a partir de las 9.00 horas y durante 40 minutos. La segunda carrera para los históricos abrirá la matinal de competición a las 10.30, a la que seguirán la segunda manga para los vehículos de Serie B y A por este orden, a partir de las 10.55 horas. La última subida para Producción y Sport comenzará a las 13.00 horas, cerrando la actividad competitiva; el séptimo Andorra Legend Festival pondrá la guinda a una mañana plenamente racing a las 13.45 horas y la entrega de premios será en la Sala Socio Cultural de Arinsal, a partir de las 14.30 horas.

Visión para el público desde el telesilla que une salida y llegada
Pensando en la comodidad del público, funciona durante los dos días el telesilla que conecta salida y llegada, un elemento de transporte y de visión realmente original de la prueba, que la hace atractiva y distinta. Además, los participantes se sitúan en pleno núcleo de Arinsal, con el paddock en el centro de la localidad, y la total proximidad con establecimientos y servicios de todo tipo. En resumen, una gran fiesta del motor para Arinsal y su entorno.

Clasificación Carrera 1 Pujada Arinsal

Campeonato de Francia 2ª División

Vehículos Sport
1-Jérémy Debels (Osella PA21S), 2:16.153
2-Jordan La Monica (Norma M20), a 4.360
3-Raül Ferré (SpeedCar GT-R), a 6.232
4-Edgar Montellà (SpeedCar GT-R), a 7.433
5-Denis Pilet (Silvercar), a 9.196

Coches de Producción
1-Gerard de la Casa (Subaru Impreza), 2:29.343
2-Ronald Garces (Audi R8), a 1.730
3-Fabrice Degortes (Seat León), a 7.966
4-Vivien Tonon (Renault Clio Cup), a 11.856
5-Patrick Vialle (Peugeot 206), a 15.260

Históricos
1-Carles Puig (Renault 5 GT Turbo), 2:49.642
2-Tomàs Mayoralas (Volkswagen Golf GTI), a 8.297

Para mayor información y tiempos online: www.pujadaandorra.com



Primer dia de competició amb triomfs de Jérémy Debels (Osella) en Sport i Gerard de la Casa (Subaru) en Producció

Semàfor verd per a la Pujada Arinsal

Demà, dia final de curses amb 4 pujades cronometrades i 5 d'exhibició

Avui s'ha disputat la primera jornada de la Pujada Arinsal 2019, prova que organitza ACA Esport a la carretera CS-520 a l'estació d'esquí d'Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), amb el punt d'arribada situat a 1.907 metres d'altitud. La prova és puntuable per al Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió i per al Trophée des Pyrénées. 

Aquest primer dia s'ha desenvolupat sota unes condicions meteorològiques molt bones amb un programa format per les verificacions tècniques i administratives, els assajos lliures, els oficials, la primera cursa per a les muntures de les Sèries A i B, a més de les tandes d'exhibició dels Legend i històrics. En la llista d'autoritzats a sortir hi havia 59 unitats, 36 d'elles participants en el Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió i 23 vehicles inscrits en la categoria VHC i en l'Andorra Legend Festival. 

Després de tres tandes d'entrenaments (una lliure i dues més de cronometrades), en l'apartat del Campionat de França de 2a Divisió guanyava Jéremy Debels i el seu Osella PA21S, que aconseguia el millor temps en la Sèrie A (Sport), seguit de Jordan La Monica i el seu Norma M20, en aquests moments segon del campionat. En la Sèrie B (Producció), el millor temps el marcava l'andorrà Gerard de la Casa (Subaru Impreza), fent bons tots els pronòstics i superant per 1’730 segons al guanyador del passat any, Ronald Garces (Audi R8). En Legend, la presència de vehicles de ral·li, circuit i muntanya d'altres èpoques feien les delícies del públic.

Demà diumenge, segona i última jornada de competició a Arinsal Vallnord amb el tancament de carretera a les 8.00 i una única tanda d'entrenaments lliures a partir de les 9.00 hores i durant 40 minuts. La segona cursa per als històrics obrirà la matinal de competició a les 10.30, a la qual seguiran la segona mànega per als vehicles de Sèrie B i A, per aquest ordre, a partir de les 10.55 hores. L'última pujada per a Producció i Sport començarà a les 13.00 hores, tancant l'activitat competitiva; el setè Andorra Legend Festival posarà la guinda a un matí plenament racing a les 13.45 hores i el lliurament de premis serà a la Sala Socio Cultural d'Arinsal, a partir de les 14.30 hores. 

Visió per al públic des del telecadira que uneix sortida i arribada
Pensant en la comoditat del públic, funciona durant els dos dies el telecadira que connecta sortida i arribada, un element de transport i de visió realment original de la prova, que la fa atractiva i diferent. A més, els participants se situen en ple nucli d'Arinsal, amb el pàdoc al centre de la localitat, i la total proximitat amb establiments i serveis de tota mena. En resum, una gran festa del motor per Arinsal i el seu entorn.

Classificació Cursa 1 Pujada Arinsal

Campionat de França 2a Divisió

Vehicles Sport
1-Jérémy Debels (Osella PA21S), 2.16.153
2-Jordan La Monica (Norma M20), a 4.360
3-Raül Ferré (SpeedCar GT-R), a 6.232
4-Edgar Montellà (SpeedCar GT-R), a 7.433
5-Denis Pilet (Silvercar), a 9.196

Cotxes de Producció
1-Gerard de la Casa (Subaru Impreza), 2.29.343
2-Ronald Garces (Audi R8), a 1.730
3-Fabrice Degortes (Seat León), a 7.966
4-Vivien Tonon (Renault Clio Cup), a 11.856
5-Patrick Vialle (Peugeot 206), a 15.260

Històrics
1-Carles Puig (Renault 5 GT Turbo), 2.49.642
2-Tomàs Mayoralas (Volkswagen Golf GTI), a 8.297

Per a més informació i temps online: www.pujadaandorra.com

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es