A punto el Festival Motorsport Alp 2500: 12 al 14 de julio en Alp (La Cerdanya) 



Bautizada por los aficionados del motor y la propia organización como ‘The Motorsport Mountain’, por su similitud con famosos eventos de estas características que se celebran en otros lugares de Europa, el municipio de Alp vuelve a celebrar este año el programa veraniego de motor en montaña más esperado por todos: el 4º Festival Motorsport Alp 2500. Este importante acontecimiento tendrá lugar del 12 al 14 de julio, reuniendo en un solo fin de semana muchas actividades con el mundo del motor como epicentro, un perfecto complemento de la IX Pujada a Alp 2500, prueba que por sexto año consecutivo organiza Cerdanya Racing como carrera puntuable para los Campeonatos de España y, octavo para el Campeonato de Catalunya de Montaña.

Una serie de actividades deportivas y de exhibición serán el complemento perfecto a la propia carrera, sin duda el evento automovilístico más destacado del fin de semana. La primera de las actividades será el Rallysprint de la Cerdanya, prueba de regularidad y velocidad (puntuable para el Trofeo de Catalunya de Rallysprints) que se correrá durante la tarde del sábado 13 de julio en el mismo trazado de la subida (carretera GI-400), con tres tramos en sentido Masella y otros 3 en sentido Alp.

También se podrá disfrutar de la 4ª Concentración de Clásicos Alp 2500, una preciosa exhibición de coches y motos que estará centrada en la calle Mancomunitat, de Alp, con una ruta turística hasta La Molina, gastronomía de calidad y realización en convoy de la carretera donde competirán los vehículos de competición. Como en otras ediciones, los clásicos estarán acompañados de un Club que aprovechará el evento para hacer una concentración, y en esta ocasión será el Club Subaru. Otra de las actividades destacadas será la 2ª ECO Trobada, una subida de exhibición de coches respetuosos con el medio ambiente, eléctricos o híbridos, que tuvo un gran éxito en la pasada edición. No podía faltar uno de los clásicos de este festival, el Alp Legend, que no es otra cosa que subidas de exhibición de unos 10 coches seleccionados (hasta el año 1999). V-Line Org. y Cerdanya Racing quieren que la competición de velocidad sea la prueba estrella de un auténtico Festival de Motorsport.

Los muchos alicientes que han contribuido a que durante estos cuatro últimos años este festival tome más protagonismo e importancia, hace prever una edición 2019 extraordinaria, una prueba clave en el calendario del motor catalán. La hospitalidad que la zona ofrecerá a los pilotos y equipos y a los participantes en todas estas actividades es la principal causa de la aceptación de la que está disfrutando.

Programa previsto:

Viernes 12 de julio
18.30h Verificaciones opcionales (Palau d’Esports i Congressos-Alp)
20.00h Parque cerrado opcional (C/ Mancomunitat-Alp)

Sábado 13 de julio
09.00h Cierre de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
10.30h Entrenamientos libres
13.30h Entrenamientos oficiales 1 (CEM-CCM)
15.20h Salida del IV Rallysprint de la Cerdanya
16.00h Entrenamientos oficiales 2 (CEM)
18.30h Carrera 1 (CEM-CCM)
22.50h Llegada del IV Rallysprint de la Cerdanya

Domingo 14 de julio
08.30h Cierre de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
09.30h Entrenamientos oficiales 3 (CEM-CCM)
11.30h Carrera 2 (CEM-CCM)
11.45h Salida de la IV Trobada de Clàssics Alp 2500 y 2ª Eco Trobada
13.30h Carrera 3 (CEM-CCM)
14.30h Clàssics y 2º ECO Parade
15.30h Entrega de Trofeos (CEM-CCM)

El 4º Festival Motorsport Alp 2500 está organizado por Cerdanya Racing Club Esportiu y V-Line Org. con el soporte de la RFEDA y la FCA. Las inscripciones para la Pujada siguen abiertas hasta el día 4 de julio y toda la información está disponible en la web de Cerdanya Racing.

Michelin Motorsport, sigue apostando por las pruebas organizadas por Cerdanya Racing y V-Line Org. y vuelve a ser patrocinador oficial del Festival Motorsport Alp 2500, junto a la Diputació de Girona, el Ajuntament d’Alp –que se vuelca en la organización de la subida–, a través de la marca Alp 2500 que une las estaciones de esquí de La Molina y Masella, uno de los dominios esquiables más extenso de los Pirineos. Así mismo, la Asociación Empresarial La Molina-La Masella-Alp es parte de este conjunto, y Àngel Danés, Taller de reparación multimarca.

Alp es uno de los destinos turísticos más visitado durante todo el año por todas las posibilidades de disfrutar de la naturaleza que ofrece, siendo las pistas de esquí en invierno su principal atractivo, pero también es imprescindible destacar la gran cantidad de bosques por la que está rodeado el municipio, parte integrante del Parque Natural Cadí-Moixeró y de la Reserva Natural de Caça de la Cerdanya, donde se pueden encontrar parajes, reliquias religiosas, arquitectura del siglo IX, entre otros. Su gran oferta gastronómica también debe ser tomada en cuenta, con establecimientos que ofrecen la cocina más tradicional de la zona. Alp y la Cerdanya son sin duda los escenarios perfectos para complementar un fin de semana diferente para el mundo del motorsport.

------------------------

12 al 14 de juliol a Alp (La Cerdanya)

A punt el Festival Motorsport Alp 2500

Batejada pels afeccionats del motor i la pròpia organització com ‘The Motorsport Mountain’, per la seva similitud amb famosos esdeveniments d'aquestes característiques que se celebren en altres llocs d'Europa, el municipi d'Alp torna a celebrar aquest any la reunió estiuenca de motor en muntanya més esperada per tots: el 4t Festival Motorsport Alp 2500. Aquesta important organització tindrà lloc del 12 al 14 de juliol, reunint en un sol cap de setmana moltes activitats amb el món del motor com a epicentre, un perfecte complement de la IX Pujada a Alp 2500, prova que per sisè any consecutiu organitza Cerdanya Racing com a cursa puntuable per als Campionats d'Espanya i vuit anys per al Campionat de Catalunya de Muntanya.

Una sèrie d'activitats esportives i d'exhibició seran el complement perfecte a la pròpia cursa, sens dubte l'esdeveniment automobilístic més destacat del cap de setmana. La primera de les activitats serà el 4t Rallysprint de la Cerdanya, prova de regularitat i velocitat (puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints) que es correrà durant la tarda del dissabte 13 de juliol en el mateix traçat de la pujada (carretera GI-400), amb tres trams en sentit Masella i altres 3 en sentit Alp.

També es podrà gaudir de la 4a Concentració de Clàssics Alp 2500, una preciosa exhibició de cotxes i motos que estarà centrada en el carrer Mancomunitat, d'Alp, amb una ruta turística fins a la Molina, esmorzar popular de qualitat i realització en comboi de la carretera on competiran els vehicles de competició. Com en altres edicions, els clàssics estaran acompanyats d'un Club que aprofitarà l'esdeveniment per a fer una concentració, i en aquesta ocasió serà el Club Subaru. Una altra de les activitats destacades serà la 2a ECO Trobada, una pujada d'exhibició de cotxes respectuosos amb el medi ambient, elèctrics o híbrids, que va tenir un gran èxit en la passada edició. No podia faltar un dels clàssics d'aquest festival, l'Alp Legend, que no és altra cosa que pujades d'exhibició d'uns 10 cotxes seleccionats (fins a l'any 1999). V-Line Org. i Cerdanya Racing volen que la competició de velocitat sigui la prova estrella d'un autèntic Festival de Motorsport.

Els molts al·licients que han contribuït al fet que durant aquests quatre últims anys aquest festival prengui més protagonisme i importància, fa preveure una edició 2019 extraordinària, una prova clau en el calendari del motor català. L'hospitalitat que la zona oferirà als pilots i equips i als participants en totes aquestes activitats és la principal causa de l'acceptació de la qual està gaudint.

Programa previst:

Divendres, 12 de juliol
18.30h Verificacions opcionals (Palau d’Esports i Congressos-Alp)
20.00h Parc tancat opcional (C/ Mancomunitat-Alp)

Dissabte, 13 de juliol
09.00h Tancament de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
10.30h Entrenaments lliures
13.30h Entrenaments oficials 1 (CEM-CCM)
15.20h Sortida del IV Rallysprint de la Cerdanya
16.00h Entrenaments oficials 2 (CEM)
18.30h Cursa 1 (CEM-CCM)
22.50h Arribada del IV Rallysprint de la Cerdanya

Diumenge, 14 de juliol
08.30h Tancament de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
09.30h Entrenaments oficials 3 (CEM-CCM)
11.30h Cursa 2 (CEM-CCM)
11.45h Sortida de la IV Trobada de Clàssics Alp 2500 i 2a Eco Trobada
13.30h Cursa 3 (CEM-CCM)
14.30h Clàssics i 2n ECO Parade
15.30h Lliurament de Trofeus (CEM-CCM)

El 4t Festival Motorsport Alp 2500 està organitzat per Cerdanya Racing Club Esportiu i V-Line Org. amb el suport de la RFEDA i la FCA. Les inscripcions per a la Pujada segueixen obertes fins al dia 4 de juliol i tota la informació està disponible en la web de Cerdanya Racing.

Michelin Motorsport continua apostant per les proves organitzades per Cerdanya Racing i V-Line Org. i torna a ser patrocinador oficial del Festival Motorsport Alp 2500, al costat de la Diputació de Girona, l’Ajuntament d’Alp –que es bolca en l'organització de la pujada–, a través de la marca Alp 2500 que uneix les estacions d'esquí de La Molina i Masella, un dels dominis esquiables més extens dels Pirineus. Així mateix, l'Associació Empresarial La Molina-La Masella-Alp és part d'aquest conjunt, i Àngel Danés, Taller de reparació multimarca.

Alp és una de les destinacions turístiques més visitades durant tot l'any per totes les possibilitats de gaudir de la naturalesa que ofereix, sent les pistes d'esquí a l'hivern el seu principal atractiu, però també és imprescindible destacar la gran quantitat de boscos que envolten el municipi, part integrant del Parc Natural Cadí-Moixeró i de la Reserva Natural de Caça de la Cerdanya, on es poden trobar paratges, relíquies religioses, arquitectura del segle IX, entre altres. La seva gran oferta gastronòmica també s’ha de tenir en compte, amb establiments que ofereixen la cuina més tradicional de la zona. Alp i la Cerdanya són sens dubte els escenaris perfectes per a complementar un cap de setmana diferent per al món del motorsport.

Per als mitjans de comunicació
Per a sol·licitar l'acreditació de premsa cal enviar un mail a media@vlineorg.com indicant nom i cognoms, DNI, correu electrònic, telèfon de contacte, mitjà per al qual es treballa i tasca en el mateix pel que fa a la Pujada Alp 2500 (redactor o fotògraf). Qui disposi de passi permanent de la RFEdA ha d'indicar-ho en aquest document.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es