Jan Solans se jugará el título FIA Júnior WRC en el Gales Rally GB 



Tras un nuevo podio, esta vez en Finlandia, Jan Solans-Mauro Barreiro están en una excelente posición para lograr el título mundial del FIA Júnior 2019, campeonato que este año se cerrará en el Wales Rally GB, entre los días 3 y 6 de octubre. Aunque salió a la prueba finlandesa como líder, el piloto catalán es ahora segundo tras el sueco Kristensson, que recuperó el liderato por 1 sólo punto sobre Solans, quien terminó segundo en Finlandia marcando 3 scratch menos que el piloto sueco.

“Estamos muy contentos por el ritmo que mantuvimos durante todo el rally. Conseguimos un muy buen resultado en una prueba que es muy difícil. Acabamos casi todos los tramos en los puestos de cabeza y los scratch que se nos han escapado ha sido por muy poco. La idea es hacer una estrategia similar en Gales y ser capaces de rodar rápido desde el principio. Ojala todo salga bien y podamos luchar en condiciones por el Junior WRC”, afirma el pequeño de la saga Solans, de 22 años.

Jan Solans-Mauro Barreiro comenzaron el rally siendo claros candidatos a la victoria, terminando el viernes justo detrás de Kristensson. El sábado, Solans tuvo un difícil recorrido matutino ya que sufrió un vuelco en la especial 13, pero se sobrepuso al mismo y protagonizó un rally sin más problemas el resto del día, regresando a la tercera posición. El domingo Solans ganó su quinta especial del rally y ascendió a la segunda plaza, tras retirarse Rådström.

Las conocidas dificultades de la carrera galesa resolverán la lucha por el título. Los tramos de este rally, y más este año al diseñarse un recorrido con novedades, son un mal lugar para jugarse un mundial, pero si esta premisa Jan la supera será una indudable reválida de cara al futuro. Además, por si esto fuera poco, el Gales Rally GB está dotado esta vez de doble puntuación, lo que hace la cita mucho más trascendental. Jan Solans y Mauro Barreiro, ganadores en 2018 de la Beca Junior R2, sólo tienen el objetivo de sumar un nuevo título a su palmarés.

Jan tiene la gran oportunidad de tomar el testigo de su hermano Nil, que conquistó este mismo JWRC hace ahora dos temporadas: “Llegaremos al final del campeonato siendo segundos, a 1 punto del líder. Deberemos centrarnos al máximo en Gales e intentar preparar el rally lo mejor posible”.

El sueco Tom Kristensson, de 28 años, es un rival duro. Al igual que Jan, ganó el campeonato en que participó en 2018, el ADAC Opel Rallye Cup. El también sueco Dennis Radström, de 23 años, también es un gran rival, actualmente va tercero aunque con un retraso considerable en puntos. En todo caso, uno de estos tres pilotos será el que se llevará el FIA Júnior WRC 2019.

Clasificación provisional FIA Júnior WRC 2019
1-Tom Kristensson (Suecia), 95 puntos (83+12)
2-Jan Solans (España), 94 puntos (70+24)
3-Dennis Radström (Suecia), 61 puntos (37+24)
4-Roland Poom (Estonia), 41 puntos (41+0)
5-Julius Tannert (Alemania), 37 puntos (33+4)
hasta 15 clasificados

------------------------

Jan Solans es jugarà el títol Júnior al Gales Rally GB

Després d'un nou podi, aquesta vegada a Finlàndia, Jan Solans-Mauro Barreiro es troben en una excel·lent posició per aconseguir el títol mundial del FIA Júnior 2019, campionat que aquest any es tancarà en el Gales Rally GB, entre els dies 3 i 6 d'octubre. Encara que va sortir a la prova finlandesa com a líder, el pilot català és ara segon per darrere del suec Kristensson, que va recuperar el lideratge del FIA Júnior WRC per 1 únic punt sobre Solans, qui va acabar segon marcant 3 escratx menys que el pilot suec.

“Estem molt contents pel ritme que vam mantenir durant tot el ral·li. Vam aconseguir un molt bon resultat en una prova que és molt difícil. Vam acabar gairebé tots els trams en les primeres posicions i els escratx que se'ns van escapar van ser per molt poc. La idea és fer una estratègia similar a Gal·les i ser capaços de rodar ràpid des del principi. Tant de bo tot surti bé i puguem lluitar en condicions pel Júnior WRC”, afirma el petit de la saga Solans, de 22 anys.

Jan Solans-Mauro Barreiro van començar el ral·li sent uns clars candidats a la victòria, acabant el divendres just darrere de Kristensson. El dissabte, Solans va tenir un difícil recorregut matutí ja que va sofrir una bolcada en l'especial 13, però es va sobreposar a la mateixa i va protagonitzar un ral·li sense més problemes la resta del dia, tornant a la tercera posició. El diumenge Solans va guanyar la seva cinquena especial del ral·li i va ascendir a la segona plaça, després de retirar-se Rådström.

Les conegudes dificultats de la cursa gal·lesa resoldran la lluita pel títol. Els trams d'aquest ral·li, i més aquest any en dissenyar-se un recorregut amb novetats, són un mal lloc per a jugar-se un mundial, però si aquesta premissa Jan la supera serà una indubtable revàlida de cara al futur. A més, per si això fos poc, el Gales Rally GB està dotat aquesta vegada de doble puntuació, i això fa la cita molt més transcendental. Jan Solans i Mauro Barreiro, guanyadors el 2018 de la Beca Júnior R2, només tenen l'objectiu de sumar un nou títol al seu palmarès.

Jan té la gran oportunitat de prendre el testimoni del seu germà Nil, que va conquistar aquest mateix JWRC fa ara dues temporades: “Arribarem al final del campionat sent segons, a 1 punt del líder. Haurem de centrar-nos al màxim a Gal·les i intentar preparar el ral·li tan bé com sigui possible”.

El suec Tom Kristensson, de 28 anys, és un rival dur. Igual que Jan, va guanyar el campionat en què va participar el 2018, l’ADAC Opel Rallye Cup. El també suec Dennis Radström, de 23 anys, també és un gran rival, actualment va tercer encara que amb un retard considerable en punts. En tot cas, un d'aquests tres pilots serà el que s’emportarà el FIA Júnior WRC 2019.

Classificació provisional FIA Júnior WRC 2019
1-Tom Kristensson (Suècia), 95 punts (83+12)
2-Jan Solans (Espanya), 94 punts (70+24)
3-Dennis Radström (Suècia), 61 punts (37+24)
4-Roland Poom (Estònia), 41 punts (41+0)
5-Julius Tannert (Alemanya), 37 punts (33+4)
fins a 15 classificats

Fotos

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es