Brillante triunfo de García-Giralt (Autobianchi) en el XVI Clàssic dels Volcans 



• David Garrigolas-Albert Fábrega (VW Golf GTI) y Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI) completaron el podio
• Olot y la Garrotxa acogieron un rally que transcurrió por tramos que históricamente se habían utilizado en el mundial de rallyes

El pasado sábado 26 de septiembre un total de 81 coches clásicos se dieron cita en Olot y la Garrotxa para celebrar el XVI Clàssic dels Volcans, prueba de regularidad en carretera abierta que contó con 11 sectores que totalizaron 207 km de los 356 de que constó la prueba. Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth) fueron los vencedores de este rally, todo un éxito en cuanto a competición y respeto por las medidas de prevención de contagio de la Covid-19.

Esta clásica cita de regularidad, organizada por Cerdanya Racing Club Esportiu y V-Line Org. con el apoyo del Ayuntamiento de Olot, empezaba a las 11 horas desde la preciosa Torre Malagrida-Alberg Olot. García-Giralt, segundos clasificados en la pasada edición, dejaban claro desde el inicio que en esta ocasión llegaban para ganar, ya que en el primer tramo fueron los más regulares y se colocaron lideres, posición que mantuvieron durante toda la prueba, marcando hasta 4 scratch en “Coll de Bracons”, “Vall de Bas”, “Foncoberta” y “El Mont-Beuda”.

De este modo, la principal lucha se centraba en los siguientes peldaños del podio, ocupados respectivamente por David Garrigolas-Albert Fábrega (VW Golf GTI), primer equipo del Motor Antic Garrotxa, y Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI), equipos que estuvieron muy igualados durante todo el rally. En el primer reagrupamiento, realizado en Autopodium Olot, Garrigolas-Fábrega eran segundos seguidos de Bracons-Silva a 11,2 puntos, después de haber sido ambos equipos los más regulares en dos tramos cada uno.

De esta forma, la primera sección de la tarde arrancaba con esta pelea a dos, donde Bracons recortaba puntos colocándose a 9,6. En la última sección, los del Peugeot 205 siguieron con su remontada, pero no pudieron dar caza a Garrigolas-Fábrega, que eran quienes finalmente se llevaban la plata sólo 2,2 segundos por encima de sus perseguidores. Los dos últimos sectores de regularidad, técnicos y con alguna sorpresa, resultaron ser decisivos para muchos equipos, que perdieron todas las opciones de conseguir un buen resultado final. Cabe destacar también la recuperación de José López-Jordi Peradalta (Porsche 944 S), ganando posiciones hasta el final, llegando cuartos, justo por delante de Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124).

Juan Pedro García-Sergi Giralt, dos grandes nombres de la regularidad, subieron al cajón más alto del podio con una considerable ventaja respecto a sus rivales para adjudicarse su primer Clàssic dels Volcans. Así pues, Olot y la Garrotxa vivieron, un año más, un intenso día de automovilismo por sus magníficos parajes.

En cuanto a la clasificación por grupos, victoria en Grupo C para los ganadores de la general, en Grupo Y para los segundos clasificados y, en Grupo H, los primeros fueron Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4). El premio Padres e Hijos fue para Felip Rigat-Ana Rigat (BMW 2002), la “Copa Petits Tot Darrera” para el Renault 8 de Alfred Fonseca-Raúl Gispert y la mejor escudería clasificada fue la Mediterrània.

La jornada terminó con una discreta entrega de Trofeos con la presencia del Alcalde de Olot, Josep Berga Vayreda, que mostró su admiración por la calidad de los vehículos clásicos participantes en la prueba.

Cerdanya Racing utilizó en este rally el sistema ANUBE de resultados y seguimiento GPS. Tanto para la organización como para los participantes, fue un éxito, puesto que pudieron disfrutar de la tecnología más moderna para pruebas de regularidad, con una efectividad y seguridad impecables.

Clasificación final XVI Clàssic dels Volcans
1-Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth, 1984, grupo C), 67,3 puntos
2-David Garrigolas-Albert Fábrega (Volkswagen Golf GTI, 1987, grupo Y), 105,2 puntos
3-Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI, 1990, grupo Y), 107,4 puntos
4-José López-Jordi Peradalta (Porsche 944, 1985, grupo C), 150,3, puntos
5-Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124, 1979, grupo C), 158,3 puntos
6-Narcís Marcó-Gerard Ferrer (Volkswagen Golf GTI, 1991, grupo Y), 160,2 puntos
7-Jordi Curbasi-Jordi Vilaseca (Lancia Delta Integrale, grupo 1992, grupo Y), 166,5 puntos
8-Francesc Rodríguez-Gerard Gummà (Skoda Favorit 136, 1989, grupo Y), 182,3 puntos
9-Felip Rigat-Ana Rigat (BMW 2002, 1977, grupo C), 184,6 puntos
10-Jordi Costa-Miquel Costa (BMW 325i, 1992, grupo Y), 201,6 puntos
Hasta 81 clasificados

Clasificación final Grupo C
1-Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth), 63,7 puntos
2-Jose López-Jordi Peradalta (Porsche 944), 150,3 puntos
3-Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124), 158,3 puntos

Clasificación final Grupo Y
1- David Garrigolas-Albert Fábrega (Volkswagen Golf GTI), 105,2 puntos
2-Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI), 107,4 puntos
3-Narcís Marcó-Gerard Ferrer (Volkswagen Golf GTI), 160,2 puntos

Clasificación final Grupo H
1-Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4), 986,5 puntos
2-Carlos Puigcerver-Eric Puigcerver (Morris Oxford), 2300,9 puntos
3-Joan B. Díaz-Erik Farrés (Renault R8), 5435,2 puntos



Brillant triomf de García-Giralt (Autobianchi) en el XVI Clàssic dels Volcans

• David Garrigolas-Albert Fábrega (VW Golf GTI) i Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI) van completar el podi
• Olot i la Garrotxa van acollir un ral·li que va transcórrer per trams que històricament s'havien utilitzat en el mundial de ral·lis

Dissabte passat, 26 de setembre, un total de 81 cotxes clàssics es van donar cita a Olot i la Garrotxa per a celebrar el XVI Clàssic dels Volcans, prova de regularitat en carretera oberta que va comptar amb 11 sectors que van totalitzar 207 km dels 356 de què va constar la prova. Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth) van ser els vencedors d'aquest ral·li, tot un èxit quant a competició i respecte per les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19.

Aquesta clàssica cita de regularitat, organitzada per Cerdanya Racing Club Esportiu i V-Line Org. amb el suport de l'Ajuntament d'Olot, començava a les 11 hores des de la preciosa Torre Malagrida-Alberg Olot. García-Giralt, segons classificats en la passada edició, deixaven clar des de l'inici que en aquesta ocasió arribaven per a guanyar, ja que en el primer tram van ser els més regulars i es van col·locar líders, posició que van mantenir durant tota la prova, marcant fins a 4 escratx a “Coll de Bracons”, “Vall de Bas”, “Foncoberta” i “El Mont-Beuda”.

D'aquesta manera, la principal lluita se centrava en els següents esglaons del podi, ocupats respectivament per David Garrigolas-Albert Fábrega (VW Golf GTI), primer equip del Motor Antic Garrotxa, i Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI), equips que van estar molt igualats durant tot el ral·li. En el primer reagrupament, realitzat a Autopodium Olot, Garrigolas-Fábrega eren segons seguits de Bracons-Silva a 11,2 punts, després d'haver estat ambdós equips els més regulars en dos trams cadascun.

La primera secció de la tarda arrencava amb aquesta baralla a dues bandes, on Bracons retallava punts col·locant-se a 9,6. En l'última secció, els del Peugeot 205 van seguir amb la seva remuntada, però no van poder atrapar a Garrigolas-Fábrega, que eren els que finalment s'emportaven la plata només 2,2 segons per sobre dels seus perseguidors. Els dos últims sectors de regularitat, tècnics i amb alguna sorpresa, van resultar ser decisius per a molts equips, que van perdre totes les opcions d'aconseguir un bon resultat final. Cal destacar també la recuperació de José López-Jordi Peradalta (Porsche 944 S), guanyant posicions fins al final, arribant quarts, just per davant de Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124).

Juan Pedro García-Sergi Giralt, dos grans noms de la regularitat, van pujar al calaix més alt del podi amb un considerable avantatge respecte als seus rivals per a adjudicar-se el seu primer Clàssic dels Volcans. Així doncs, Olot i la Garrotxa van viure, un any més, un intens dia d'automobilisme pels seus magnífics paratges.

Pel que fa a la classificació per grups, victòria en Grup C per als guanyadors de la general, en Grup Y per als segons classificats i, en Grup H, els primers van ser Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4). El premi Pares i Fills va ser per a Felip Rigat-Ana Rigat (BMW 2002), la Copa Petits Tot Darrera per al Renault 8 d'Alfred Fonseca-Raúl Gispert i la millor escuderia classificada va ser la Mediterrània.

La jornada va acabar amb un discret lliurament de Trofeus amb la presència de l'Alcalde d'Olot, Josep Berga Vayreda, que va mostrar la seva admiració per la qualitat dels vehicles clàssics participants en la prova.

Cerdanya Racing va utilitzar en aquest ral·li el sistema ANUBE de resultats i seguiment GPS. Tant per a l'organització com per als participants va ser un èxit, ja que van poder gaudir de la tecnologia més moderna per a proves de regularitat, amb una efectivitat i seguretat impecables.

Classificació final XVI Clàssic dels Volcans
1-Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth, 1984, grup C), 67,3 punts
2-David Garrigolas-Albert Fábrega (Volkswagen Golf GTI, 1987, grup Y), 105,2 punts
3-Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI, 1990, grup Y), 107,4 punts
4-José López-Jordi Peradalta (Porsche 944, 1985, grup C), 150,3, punts
5-Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124, 1979, grup C), 158,3 punts
6-Narcís Marcó-Gerard Ferrer (Volkswagen Golf GTI, 1991, grup Y), 160,2 punts
7-Jordi Curbasi-Jordi Vilaseca (Lancia Delta Integrale, 1992, grup Y), 166,5 punts
8-Francesc Rodríguez-Gerard Gummà (Skoda Favorit 136, 1989, grup Y), 182,3 punts
9-Felip Rigat-Ana Rigat (BMW 2002, 1977, grup C), 184,6 punts
10-Jordi Costa-Miquel Costa (BMW 325i, 1992, grup Y), 201,6 punts
Fins a 81 classificats

Classificació final Grup C
1-Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth), 63,7 punts
2-Jose López-Jordi Peradalta (Porsche 944), 150,3 punts
3-Pep Bassas-Carles Basart (Seat 124), 158,3 punts

Classificació final Grup Y
1- David Garrigolas-Albert Fábrega (Volkswagen Golf GTI), 105,2 punts
2-Carles Bracons-Miquel Silva (Peugeot 205 GTI), 107,4 punts
3-Narcís Marcó-Gerard Ferrer (Volkswagen Golf GTI), 160,2 punts

Classificació final Grup H
1-Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4), 986,5 punts
2-Carlos Puigcerver-Eric Puigcerver (Morris Oxford), 2300,9 punts
3-Joan B. Díaz-Erik Farrés (Renault R8), 5435,2 punts

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es