El RallyRACC difunde tecnología y valores a alumnos de los institutos de Tarragona  



La indiscutible importancia deportiva que tiene el 57 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, penúltima prueba puntuable para el Campeonato del Mundo de Rallyes y última para el Campeonato de Europa, se afirma también con la celebración de varios actos académicos paralelos.

El RACC, en colaboración con todas las entidades públicas y privadas organizadoras del evento, ha impulsado estos actos orientados a alumnos para dar a conocer la tecnología que se da cita en esta competición automovilística y a la vez difundir los valores que muestra a las jóvenes generaciones el deporte y sus practicantes.

El primer acto divulgativo se hizo el lunes día 17 en el Institut Pere Martell, de Tarragona, donde el ingeniero Jordi Riba, responsable de test y desarrollo del equipo Hyundai Motorsport GMBH, impartió una charla para unos 50 alumnos de los ciclos formativos de Grado Medio y Grado Superior de mecánica, mecatrónica y automoción.

La charla de Jordi Riba se centró en los modelos WRC híbridos, nueva tecnología que incorporan los coches de la máxima categoría de los rallyes, la RC1, que ha debutado este año en el Campeonato del Mundo y que significa un adelanto importante en la competición de rallyes. Esta especialidad está inmersa en momentos de cambio dirigidos a una actividad más sostenible, una evolución tecnológica que llega a un RallyRACC lleno de interés tecnológico y a la vez de máximo cuidado por el medio ambiente.

La charla también tocó otros temas técnicos para que los alumnos pudieran hacerse una idea general de la alta tecnología que mueve el mundo de los rallyes en su máxima expresión. Hubo una buena participación por parte de los alumnos, que se mostraron interesados por todo cuanto se les explicaba e hicieron muchas preguntas.

Hoy miércoles día 19 ha tenido lugar otra charla, en el Ajuntament de Salou, esta vez más basada en la vertiente deportiva y personal, con dos destacados pilotos como ponentes: Albert Llovera y Laia Sanz, moderados por la periodista Neus Saltó. Los asistentes han sido 200 alumnos de bachillerato de los tres centros de Salou: Institut Marta Mata, Escola Elisabeth e Institut Jaume I. La reunión ha sido muy interesante y emotiva para todos los asistentes.

Por último, el jueves día 20 visitarán el parque de asistencia 25 alumnos del Instituto Andreu Nin de El Vendrell. En las instalaciones de Hyundai Motorsport harán una visita guiada de la mano de uno de los responsables del equipo.

Hay que recordar que en el 57 RallyRACC, además de la máxima tecnología mundial, también se dan cita algunas fórmulas de promoción para pilotos jóvenes, una de ellas centrada en el deporte base, como es el Volant RACC – Trofeo Mavisa, que este año celebra su 44ª edición y es la prueba de promoción de rallyes más antigua y prestigiosa a nivel estatal. Los pilotos del Volant RACC correrán con vehículos Peugeot 208 1.2 Pure Tech de serie en esta carrera de la máxima categoría internacional, haciendo los mismos tramos que las figuras mundiales.

----------------

El RallyRACC difon els avenços tecnològics i els valors de l’esport a alumnes dels instituts de Tarragona

La indiscutible importància esportiva que té el 57 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, penúltima prova puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis i última per al Campionat d’Europa, es referma també amb la celebració de diversos actes acadèmics paral·lels.

El RACC, en col·laboració amb totes les entitats públiques i privades organitzadores de l’esdeveniment, ha impulsat aquests actes orientats a alumnes per tal de donar a conèixer la tecnologia que es dona cita en aquesta competició automobilística i alhora difondre els valors que mostra a les joves generacions l’esport i els seus practicants.

El primer acte divulgatiu es va fer el dilluns dia 17 a l'Institut Pere Martell, de Tarragona, on l’enginyer Jordi Riba, responsable de test i desenvolupament de l'equip Hyundai Motorsport GMBH, va fer una xerrada per uns 50 alumnes dels cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior de mecànica, mecatrònica i automoció.

La xerrada de Jordi Riba es va centrar en els models WRC híbrids, nova tecnologia que incorporen els cotxes de la màxima categoria del ral·lis, la RC1, que ha debutat aquest any en el Campionat del Món i que significa un avenç important en la competició dels ral·lis. Aquesta especialitat està immersa en moments de canvi dirigits a una activitat més sostenible, una evolució tecnològica que arriba a un RallyRACC ple d'interès tecnològic i alhora de màxima cura pel medi ambient.

La xerrada també va tocar altres temes tècnics per tal que els alumnes es poguessin fer una idea general de l’alta tecnologia que mou el món dels ral·lis en la seva màxima expressió. Hi va haver una bona participació per part dels alumnes, que es van mostrar interessats pel què se’ls explicava i van fer moltes preguntes.

Avui dimecres dia 19 hi ha hagut una altra xerrada, a l'Ajuntament de Salou, aquesta vegada més basada en la vessant esportiva i personal, amb dos destacats pilots com a ponents: Albert Llovera i Laia Sanz, moderats per la periodista Neus Saltó. Els assistents han estat 200 alumnes de batxillerat dels tres centres de Salou: Institut Marta Mata, Escola Elisabeth i Institut Jaume I. La reunió ha estat molt interessant i emotiva per a tots els assistents.

Per últim, el dijous dia 20 visitaran el parc d’assistència 25 alumnes de l’Institut Andreu Nin d’El Vendrell. A les instal·lacions de Hyundai Motorsport faran una visita guiada de la mà d’un dels responsables de l’equip.

Cal recordar que en el 57 RallyRACC, a més de la màxima tecnologia mundial, també s’hi donen cita algunes fórmules de promoció per a pilots joves, una d’elles centrada en l’esport base, com és el Volant RACC – Trofeu Mavisa, que aquest any celebra la seva 44ena edició i és la prova de promoció de ral·lis més antiga i prestigiosa a nivell estatal. Els pilots del Volant RACC correran amb vehicles Peugeot 208 1.2 Pure Tech de sèrie en aquesta cursa de la màxima categoria internacional, fent els mateixos trams que les figures mundials.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es