El parque de participantes se situará junto a la línea de salida 

10-11 de junio: más alicientes para la Pujada Arinsal – Andorra 



· El parque de participantes se situará junto a la línea de salida
· Campeonato de Francia de Montaña 2ª División (5ª de 9)
· Campeonato de Catalunya de Montaña (4ª de 7)
· ‘Trophée des Pyrénées’ de Montaña (2ª de 4)
· Liga ‘Occitanie Méditerranée’ de automovilismo

Arinsal (Andorra), 4 de mayo de 2023 – ACA Club Esportiva, nueva denominación con la que se define la división deportiva del histórico Automòbil Club d’Andorra, publicará el próximo día 5 de mayo el reglamento oficial de la Pujada Arinsal – Andorra, prueba que con tan sólo cuatro ediciones se afianza en el calendario francés de montaña y que en 2023 es puntuable además para el campeonato catalán de la especialidad. El plazo de inscripción a la carrera quedará abierto este mismo día 5 de mayo.

Como en las anteriores tres ediciones, Arinsal 2023 se celebrará en la carretera CS-520 que lleva a la estación de esquí de Arinsal (Pal Arinsal Grandvalira resorts), entre los hitos 0,240 y 4,340, con una pendiente media del 8,6% y una sinuosidad que convierte a sus 4,100 km en una cronometrada donde las prestaciones mecánicas deben ir necesariamente acompañadas de un pilotaje decidido y preciso.

La presencia de los mejores pilotos franceses está garantizada al ser la prueba que justo divide en dos mitades la temporada de montaña del vecino país. Con cuatro carreras disputadas y otras cuatro por disputar tras la andorrana, el Campeonato de Francia de Montaña 2ª División estará los días 10 y 11 de junio en su máximo apogeo. El nacional francés llegará a Andorra con todos los aspirantes a los títulos de las divisiones A (Sport), B (Producción), Femenino y Copa en plena batalla.

Esta temporada 2023, el acuerdo de ACA Club Esportiva con la Federació Catalana d’Automobilisme hace posible que Arinsal – Andorra sea de nuevo puntuable para el Campeonato de Catalunya de Montaña en todas sus categorías de velocidad: turismos de cualquier tipo, CM, monoplazas e históricos. El regreso de la puntuabilidad catalana a la prueba andorrana concreta la lógica aspiración que tenían pilotos y equipos, como corresponde al papel histórico que las subidas andorranas han tenido en el desarrollo de los campeonatos catalanes a lo largo de los años.

La prueba también puntuará para el renovado ‘Trophée des Pyrénées’, que este año cuenta con un calendario de 4 pruebas: además de Arinsal – Andorra, puntuarán dos subidas en Francia (Quillan y Font Romeu) y una en España (Alp 2500). Asimismo, en Arinsal también se obtendrán puntos para la Liga ‘Occitanie Méditerranée’ de automovilismo.

Más cómodo imposible: todo en la línea de salida
En la que será cuarta edición, la Pujada Arinsal – Andorra ofrece la máxima comodidad para los pilotos y equipos. Como gran novedad este año, el parque de participantes, disponible para los equipos desde el miércoles 7 de junio, estará situado justo al lado de la línea de salida, en el aparcamiento que se encuentra al pie del telesilla Josep Serra. La comodidad para pilotos y organización será máxima, sin desplazamientos de ningún tipo ni tiempos de espera.

Esta nueva ubicación significa también que el punto de salida de la carrera se convierte en el auténtico centro neurálgico del evento, ya que además en dicho parque tendrán lugar las verificaciones técnicas. Además, las verificaciones administrativas se pasarán en la base de la organización, ubicada en el Hotel Ushuaïa, establecimiento situado en este mismo lugar.

El telesilla Josep Serra es uno de los elementos más originales y útiles para pilotos, equipos y aficionados, por cuanto permite un rápido y cómodo desplazamiento entre los puntos de salida y llegada, con una frecuencia de viajes de ida y regreso constante y gratuita, ofreciendo en el recorrido una magnífica visibilidad de la carretera, además de unas espectaculares vistas del Pirineo.

Todo ello convierte a la Pujada Arinsal – Andorra posiblemente en la más accesible del continente, al encontrarse todo en el mismo lugar: verificaciones administrativas y técnicas, parque de participantes, salida, base de carrera y reparto de premios, además de que el citado telesilla facilita un original servicio de transporte entre la salida y la llegada y viceversa.

Horarios: mangas continuas
Las verificaciones, en el Hotel Ushuaïa, tendrán lugar por la tarde del viernes 9 de junio. El sábado día 10 la CS-520 se cerrará a las 12 horas y a partir de esa hora se celebrará una subida de entrenamientos libres (13 horas), dos de oficiales cronometradas (14:30 y 16:30 horas) y la primera carrera puntuable (18:30 horas). El domingo día 11 la carretera permanecerá cerrada desde las 8 horas y tras el warm-up no cronometrado (9 horas), se disputarán otras dos subidas puntuables (10:30 y 12:30 horas). Tras la proclamación de resultados, con la suma de los tiempos de las dos mejores subidas de carrera, el reparto de premios tendrá lugar a las 16 horas en el Hotel Ushuaïa.

------------------------------------------------

10-11 de juny: més al·licients per a la Pujada Arinsal – Andorra

· El parc de participants se situarà just al costat de la línia de sortida
· Campionat de França de Muntanya 2a Divisió (5a de 9)
· Campionat de Catalunya de Muntanya (4a de 7)
· ‘Trophée des Pyrénées’ de Muntanya (2a de 4)
· Lliga ‘Occitanie Méditerranée’ d'automobilisme

Arinsal (Andorra), 4 de maig de 2023 – ACA Club Esportiva, nova denominació amb la qual es defineix la divisió esportiva de l'històric Automòbil Club d’Andorra, publicarà demà (dia 5 de maig) el reglament oficial de la Pujada Arinsal – Andorra, prova que amb només quatre edicions s'aferma en el calendari francès de muntanya i que, a més, en aquesta ocasió també serà puntuable per al campionat català de l'especialitat. El termini d'inscripció quedarà obert aquest mateix dia 5 de maig.

Igual com en les tres edicions anteriors, Arinsal 2023 tindrà com escenari la carretera CS-520 que porta a l'estació d'esquí d'Arinsal (Pal Arinsal Grandvalira resorts), entre les fites 0,240 i 4,340, amb una pendent mitjana del 8,6% i una sinuositat que fa dels seus 4,100 km un traçat on les prestacions mecàniques han de ser necessàriament complementades per un pilotatge decidit i precís.

En ser la cita intermèdia de la temporada de muntanya del país veí, la presència dels millors pilots francesos queda garantida. Amb quatre pujades disputades i altres quatre per disputar després de l'andorrana, el Campionat de França de Muntanya 2a Divisió estarà els dies 10 i 11 de juny en el seu màxim apogeu. El certamen francès arribarà a Andorra amb tots els aspirants als títols de les divisions A (Sport), B (Producció), Femení i Copa en plena lluita.

L'acord d’ACA Club Esportiva amb la Federació Catalana d’Automobilisme fa possible que Arinsal – Andorra torni a ser enguany puntuable per al Campionat de Catalunya de Muntanya en totes les seves categories de velocitat: turismes de qualsevol tipus, CM, monoplaces i històrics. El retorn de la puntuabilitat catalana a la prova andorrana concreta la lògica aspiració que tenien pilots i equips, com correspon al paper històric que les pujades andorranes han tingut en el desenvolupament dels campionats catalans en el decurs dels anys.

La prova també puntuarà per al renovat ‘Trophée des Pyrénées’, que enguany compta amb un calendari de 4 proves: a més d'Arinsal – Andorra, puntuaran dues pujades a França (Quillan i Font Romeu) i una a Catalunya (Alp 2500). També a Arinsal s'obtindran punts per a la Lliga ‘Occitanie Méditerranée’ d'automobilisme.

Més còmode impossible: tot en la línia de sortida
En aquesta quarta edició, la Pujada Arinsal – Andorra oferirà la màxima comoditat a pilots i equips. Com a gran novetat, el parc de participants, disponible per als equips des del dimecres 7 de juny, estarà ubicat just al costat de la línia de sortida, en l'aparcament situat al peu del telecadira Josep Serra. La comoditat per a pilots i organització serà màxima, sense desplaçaments de cap mena ni temps d'espera.

Aquesta nova ubicació significarà també que el punt de sortida de la cursa es converteixi en l'autèntic centre neuràlgic de l'esdeveniment, ja que en aquest parc també s’hi faran les verificacions tècniques. A més, les verificacions administratives es realitzaran en la base de l'organització, a l'Hotel Ushuaïa, situat en aquest mateix punt.

El telecadira Josep Serra serà un dels elements més originals i útils per a pilots, equips i aficionats, perquè permet un ràpid i còmode desplaçament entre els punts de sortida i arribada, amb una freqüència de viatges d'anada i retorn constant i gratuïta, alhora que possibilita en el seu recorregut una magnífica visibilitat de la carretera i espectaculars vistes del Pirineu.

Tot això situa possiblement la Pujada Arinsal – Andorra com la més accessible del continent, en quedar tot concentrat en el mateix lloc: verificacions administratives i tècniques, parc de participants, sortida, base de la cursa i repartiment de premis, a més de tot el que ofereix l’esmentat telecadira.

Horaris: mànigues contínues
Les verificacions, a l'Hotel Ushuaïa, tindran lloc a la tarda del divendres 9 de juny. El dissabte dia 10 la carretera CS-520 es tancarà a les 12 hores del migdia i tot seguit tindran lloc una pujada d'entrenaments lliures (13 hores), dues d'entrenaments oficials (14.30 i 16.30 hores) i la primera cursa del cap de setmana (18.30 hores). El diumenge dia 11 la carretera romandrà tancada des de les 8 del matí i després del warm-up no cronometrat (9 hores) es disputaran dues pujades de cursa més (10.30 i 12.30 hores). Després de la publicació de resultats, amb la suma dels temps de les dues millors pujades de cursa, el repartiment de premis se celebrarà a les 16 hores a l'Hotel Ushuaïa.

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es