El 1 de febrero, a las 19 horas, con el podio y el parque cerrado instalados en el Moll de la Marina 

Barcelona acoge la salida del 22º Rallye Monte-Carlo Historique 



La 22ª edición del Rallye Monte-Carlo Historique, la prueba de regularidad para vehículos clásicos más importante de Europa, saldrá un año más desde Barcelona. Veinte coches de un mínimo de 40 años de antigüedad y que en alguna ocasión han realizado la versión de Velocidad de este mítico rally, cruzarán el podio instalado en el Moll de la Marina de la capital catalana, en intervalos de un minuto, para empezar un rally que finalizará en Mónaco el 6 de febrero. El primer coche saldrá a las 19 horas y, por lo tanto, ya de noche. Hace 17 años que el RACC cuenta con la confianza del Automóvil Club de Mónaco para organizar este acontecimiento.

Barcelona es una de las 7 ciudades que acogen salidas de esta prueba siempre difícil y marcada por el frío y las posibilidades de encontrar nieve y hielo en las carreteras que conforman el completo rally de 7 días (del 30 de enero al 6 de febrero). Las otras ciudades desde donde saldrán vehículos son Milano (Italia), Atenas (Grecia) –estas dos localidades se estrenan este año–, Reims (Francia), Bad Homburg (Alemania), Glasgow (Escocia, Reino Unido) y Monte-Carlo (Mónaco).

Los participantes saldrán de Barcelona por la ronda litoral y circularán por la B-10, la C-33, la C-17, la N-260 y la N-152 hasta Puigcerdà, antes de adentrarse en Francia por Bourg-Madame, donde habrá un control de paso. En este enlace de 170 km habrán pasado por Vic, Ripoll y Ribes de Freser, poblaciones que podrán ver de cerca el desfile de coches históricos.

Todos los participantes salidos de Barcelona iniciarán así la etapa de concentración que los llevará hasta la población francesa de Courthezon después de casi 17 horas de conducción. Esta es la última población hasta la que irán los participantes de Barcelona solos, puesto que después los equipos salidos de todas las ciudades se concentrarán en Buis Les Baronnies, agrupando los 323 equipos inscritos. Juntos seguirán hasta Valence (Champs de Mars), donde empezará la auténtica competición. Al llegar a Buis Les Baronnies, los participantes salidos de Barcelona ya habrán hecho 929 km.

La previa en Barcelona, durante la tarde
La actividad del 1 de febrero en Barcelona para los pilotos y copilotos se concentra por la tarde. Las verificaciones administrativas y técnicas empezarán a las 16 horas y cerrarán a las 17.10h. A partir de esta hora, los coches quedarán en régimen de parque cerrado, poco menos de dos horas antes de que las autoridades den la salida al primero de los vehículos, a las 19 horas.

Quién sale desde Barcelona?
El contingente de pilotos y copilotos que salen de Barcelona para realizar el 22º Rallye Monte-Carlo Historique está lleno de nombres interesantes. Los franceses Marc Dedieu-Jean-Pierre Dedieu (Porsche 924 Turbo de 1979) serán los primeros en bajar la rampa del podio. A continuación será el turno del primer tándem catalán, formado por el mítico Salvador Cañellas con Eloi Alsina al asiento de la derecha y al volante del SEAT 124 Especial 1800, réplica de la unidad de Grupo 4 con la que este piloto consiguió ser cuarto en el Rallye Monte-Carlo de velocidad de 1977.

Detrás de Cañellas, bajará el dúo padre-hijo que forman Víctor Sagi, con el Porsche 911S 2.0 de 1968, un habitual de esta prueba y de las salidas desde Barcelona. Otro binomio que firma con letras mayúsculas su participación es el formado por Álvaro Rollán-Juan Rollán (Porsche 911T 2.2 de 1970) que vuelven al llamamiento del RACC precediendo el Alfa Romeo Giulia Super de 1972 de los franceses Jean-François Carrere y William Fossat.

Seguidamente saldrá el coche más antiguo de los que han escogido Barcelona para los inicios del Historique, un Lotus Elan de 1965, el único que por edad está incluido en la categoría II, reservada a vehículos construidos entre 1962 y 1965 (es decir, con un mínimo de 54 años). Sobre esta cuestión, siempre anecdótica, apuntar que el coche más antiguo entre los que reunirá el Rallye Monte-Carlo Historique es un Triumph de 1954 que saldrá de Milano, uno de los siete vehículos que participan a la categoría Y (fabricados antes de 1961).

Entre los especialistas en regularidad clásica del país no puede pasar por alto la participación de David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911S 2.0 de 1969), equipo que se ha preparado a fondo ante esta cita. Igual que Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4 de 1971), que tampoco darán su brazo a torcer. También cabe destacar a Antonio Cubero-Carlos Beltrán (Porsche 911S 2.0 de 1968) y el resto de integrantes del equipo SEAT Coches Históricos, encabezado por los citados Cañellas-Alsina, y también con Josep Viaplana-Carles Jiménez (Seat 1430 de 1974), ganadores del 2º Rally Catalunya Històric de 2018; o Jaime Hernández-Anna Vives (Seat 127 de 1973), especialistas con un completo palmarés en la especialidad.

En total, en Barcelona el público verá una representación de 9 marcas automovilísticas con pedigrí, la más numerosa Porsche, seguida de Seat y Autobianchi, con 40 pilotos y copilotos de hasta 6 nacionalidades: Españoles, franceses, portugueses, argentinos, andorranos y checos, y mucha calidad en las monturas.

La organización de la salida barcelonesa del 22º Rallye Monte-Carlo Historique es posible gracias a la implicación y experiencia del RACC, que cuenta con el apoyo de la marca Catalunya, del Ayuntamiento de Barcelona y de los medios de comunicación del Grupo Zeta: Sport y Auto Sport Hebdo.

• Toda la información sobre la salida de Barcelona del XXII Rallye Monte-Carlo Historique en motorsport.racc.es
• Todos los detalles completos del XXII Rallye Monte-Carlo Historique en www.acm.mc.
• Para solicitar acreditaciones de prensa de la salida desde Barcelona, remitir correo electrónico en racc@jas.es

--

L’1 de febrer, a les 19 hores, amb el podi i el parc tancat instal·lats al Moll de la Marina

Barcelona acull una sortida nocturna del 22è Rallye Monte-Carlo Historique


La 22a edició del Rallye Monte-Carlo Historique, la prova de regularitat per a vehicles clàssics més important d’Europa, sortirà un any més des de Barcelona. Vint vehicles d’un mínim de 40 anys d’antiguitat i que en alguna ocasió han realitzat la versió de Velocitat d’aquest mític ral·li, creuaran el podi instal·lat al Moll de la Marina de la capital catalana, en intervals d’un minut, per emprendre un ral·li que finalitzarà a Mònaco el 6 de febrer. El primer cotxe sortirà a les 19 hores i, per tant, ja de fosc. Fa 17 anys que el RACC compta amb la confiança de l’Automòbil Club de Mònaco per organitzar aquest esdeveniment.

Barcelona és una de les 7 ciutats que acullen sortides d’aquesta prova sempre difícil i marcada pel fred i les possibilitats de trobar neu i gel a les carreteres que conformen el complet ral·li de 7 dies (del 30 de gener al 6 de febrer). Les altres ciutats des d’on sortiran vehicles són Milà (Itàlia), Atenes (Grècia) –aquestes dues localitats s’estrenen aquest any–, Reims (França), Bad Homburg (Alemanya), Glasgow (Escòcia, Regne Unit) i Monte-Carlo (Mònaco).

Els participants sortiran de Barcelona per la ronda litoral i circularan per la B-10, la C-33, la C-17, la N-260 i la N-152 fins a Puigcerdà, abans d’endinsar-se a França per Bourg-Madame, on hi haurà un control de pas. En aquest enllaç de 170 km hauran passat per Vic, Ripoll i Ribes de Freser, poblacions que podran veure de prop la rua de cotxes històrics.

Tots els participants sortits de Barcelona iniciaran així l’etapa de concentració que els portarà fins a la població francesa de Courthezon després de gairebé 17 hores de conducció. Aquesta és la darrera població fins la que aniran els participants de Barcelona sols, ja que després els equips sortits de totes les ciutats es concentraran a Buis Les Baronnies, agrupant els 323 equips inscrits. Junts seguiran fins a Valence (Champs de Mars), on començarà l’autèntica competició. En arribar a Buis Les Baronnies, els participants sortits de Barcelona ja hauran fet 929 km.

La prèvia a Barcelona, durant la tarda
L’activitat de l’1 de febrer a Barcelona per als pilots i copilots es concentra a la tarda. Les verificacions administratives i tècniques començaran a les 16 hores i clouran a les 17.10h. A partir d’aquesta hora, els cotxes quedaran en règim de parc tancat, poc menys de dues hores abans que les autoritats donin la sortida al primer dels vehicles, a les 19 hores.

Qui surt des de Barcelona?
El contingent de pilots i copilots que surten de Barcelona per realitzar el 22è Rallye Monte-Carlo Historique està ple de noms interessants. Els francesos Marc Dedieu-Jean-Pierre Dedieu (Porsche 924 Turbo de 1979) seran els primers en baixar la rampa del podi. A continuació serà el torn del primer tàndem català, format pel mític Salvador Cañellas amb l’osonenc Eloi Alsina al seient de la dreta i al volant del SEAT 124 Especial 1800, rèplica de la unitat de Grup 4 amb la que aquest pilot va aconseguir ser quart al Rallye Monte-Carlo de velocitat de 1977.

Darrere de Cañellas, baixarà el duet pare-fill que formen els Víctor Sagi, amb el Porsche 911S 2.0 de 1968, un habitual d’aquesta prova i de les sortides des de Barcelona. Un altre binomi que signa amb lletres majúscules la seva participació és el format per Álvaro Rollán-Juan Rollán (Porsche 911T 2.2 de 1970) que tornen a la crida del RACC precedint l’Alfa Romeo Giulia Super de 1972 dels francesos Jean-François Carrere i William Fossat.

Seguidament sortirà el cotxe més antic dels que han escollit Barcelona pels inicis de l’Historique, un Lotus Elan de 1965, l’únic que per edat està inclòs a la categoria II, reservada a vehicles construïts entre 1962 i 1965 (és a dir, amb un mínim de 54 anys). Sobre aquesta qüestió, sempre anecdòtica, apuntar que el cotxe més antic dels que reunirà el Rallye Monte-Carlo Historique és un Triumph de 1954 que sortirà de Milà, un dels set vehicles que participen a la categoria I (fabricats abans de 1961).
Entre els especialistes en regularitat clàssica del país no pot passar per alt la participació de David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911S 2.0 de 1969), equip que s’ha preparat a fons davant aquesta cita. Igual que Francesc Segú-Joaquim Segú (VW-Porsche 914/4 de 1971), que tampoc donaran el seu braç a tòrcer. També destacar Antonio Cubero-Carlos Beltrán (Porsche 911S 2.0 de 1968) i la resta d’integrants de l’equip SEAT Coches Históricos, encapçalat pels citats Cañellas-Alsina, i també amb Josep Viaplana-Carles Jiménez (Seat 1430 de 1974), guanyadors del 2n Rally Catalunya Històric de 2018; o Jaime Hernández-Anna Vives (Seat 127 de 1973), especialistes amb un complet palmarès en l’especialitat.

En total, a Barcelona el públic veurà una representació de 9 marques automobilístiques amb pedigrí, la més nombrosa Porsche, seguida de Seat i Autobianchi, amb 40 pilots i copilots de fins a 6 nacionalitats: Espanyols, francesos, portuguesos, argentins, andorrans i txecs, i molta qualitat en les muntures.

L’organització de la sortida barcelonina del 22è Rallye Monte-Carlo Historique és possible gràcies a la implicació i experiència del RACC, que compta amb el suport de la marca Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i dels mitjans de comunicació del Grupo Zeta: Sport i Auto Sport Hebdo.

• Tota la informació sobre la sortida de Barcelona del XXII Rallye Monte-Carlo Historique a motorsport.racc.es

• Tots els detalls complets del XXII Rallye Monte-Carlo Historique a www.acm.mc.

• Per sol·licitar acreditacions de premsa de la sortida des de Barcelona, remetre correu electrònic a racc@jas.es

Mailchimp

Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es