• Efectuarán una de las dos vueltas del Critèrium Viladrau
• Salida a las 10h59 de este sábado 18 de enero de 2020
Viladrau (Girona), 14 de enero de 2020.– Antonio Zanini tomará parte en el XVIII Rallye d’Hivern-Critèrium Viladrau, primera prueba de regularidad automovilística de la temporada que organiza RallyClassics, al volante de un Abadal-Buick Centella de 1916 y en compañía del copiloto de las últimas épocas en las que estaba dedicado profesionalmente a la competición, Josep Autet.
Zanini, que vive desde hace más de cuatro décadas en Viladrau, empezó hace más de 10 años la construcción de esta unidad, recabando para ello el trabajo profesional y la búsqueda de piezas en diversas partes del mundo, todo ello para obtener en lo posible un automóvil que cumpliera al máximo con las especificaciones que tenían estos modelos en su día.
Zanini-Autet recorrerán con el Abadal-Buick Centella el primer giro del criterium de RallyClassics, con salida a las 10:59 horas del sábado 18 de enero desde la plaza mayor de Viladrau. Los vehículos clásicos participantes efectuarán dicho recorrido dos veces.
Antonio Zanini: “Siempre me atrajo el trabajo de los pioneros, tanto en el aspecto técnico como de pilotaje y a raíz de un proyecto con Salvador Claret me decidí a hacer una versión de carreras de los célebres Abadal. Iniciamos el proyecto aproximadamente en 2008 y tardamos casi una década en dejarlo listo, básicamente por la dificultad de encontrar materiales adecuados y de tiempo al que dedicarle”.
El Abadal-Buick Centella es, según Zanini, “una interpretación de cómo eran los coches de carreras de hace un siglo, máquinas que cambiaban de aspecto de una prueba a otra siempre con el objetivo de ser más competitivos. La intención es tomar parte en un auténtico rally para comprobar las dificultades y problemas que se encontraban los pilotos de antaño. Con poder hacer sin más problemas un giro completo por las Guilleries cumpliremos el objetivo”.
Antonio Zanini optó por construir una versión muy similar a la de las famosas versiones de carreras que tuvieron una brillante participación en competiciones de la época, en especial en las carreras en montaña, destacando en 1919 los récords en las subidas a la Cuesta de las Perdices y a la del Guadarrama. Zanini ha participado con este Abadal-Buick en las dos últimas ediciones de la subida a Alp y en la de 2019 de La Trona. Éste de Viladrau será el primer rally en que participará con esta máquina.
El precedente: Carrera “Colonia de Viladrau” de 1935
Una buena muestra de la actividad motorizada que en todas las épocas ha tenido Viladrau y que en cierto modo tiene un paralelismo con la prueba de este sábado en la que toma parte Antonio Zanini, la encontramos en esta singular convocatoria del 8 de septiembre de 1935, organizada por la “Colonia Viladrau” con el concurso del Real Moto Club de Cataluña. Por la mañana, a las 11h, se disputó la prueba de regularidad libre para automóviles, el ‘Circuito de Las Guilleries’, que con salida y llegada en Viladrau recorría 27 km de itinerario cerrado por la Fullaca y Espinelves. La primera vuelta servía para marcar el tiempo de referencia y las otras dos puntuaban. Participaron 22 coches y el ganador fue Carlos Llobet, seguido de J. García Giménez y José M. Anchisi.
Sobre el Abadal-Buick Centella
Este vehículo que en su esencia data de hace más de un siglo equipa un motor Buick de 3.965cc con carburador dual Zenith que en su conjunto ofrece unos 65 CV para 980 kg de peso, lo que sería todo un récord en su época. Tiene una caja de cambios de 3 velocidades y marcha atrás, con la 3ª directa, transmisión Buick y frenos traseros con doble sistema. Zanini adaptó un chasis versión corta, con una batalla de sólo 100 pulgadas (254 cm) para conseguir una mayor agilidad, muy similar a los de competición para subidas cronometradas.
Sobre la marca Abadal
La marca catalana Abadal fue una de las muchas que existieron a principios del siglo XX, en concreto entre 1912 y 1930, creada por Francisco Serramalera Abadal. La firma entró en conversaciones en 1916 con la americana Buick, que convirtió a Abadal en representante para toda España de General Motors, lo que fue aprovechado para que la marca Buick les suministrara chasis y motores de sus modelos D-44 y D-45. Sobre ellos se realizaron diferentes modificaciones y montaron carrocerías propias para adaptarlas a las características de las carreteras y a las preferencias del mercado europeo, naciendo así la marca Abadal-Buick. Se estima que se construyeron alrededor de quinientos vehículos de ésta nueva marca.
------------------------------------
Zanini-Autet, amb Abadal-Buick en el Rallye d’Hivern
• Efectuaran una de les dues voltes del Critèrium Viladrau
• Sortida a les 10h59 d'aquest dissabte 18 de gener de 2020
Viladrau (Girona), 14 de gener de 2020.– Antonio Zanini prendrà part en el XVIII Rallye d’Hivern-Critèrium Viladrau, primera prova de regularitat automobilística de la temporada que organitza RallyClassics, al volant d'un Abadal-Buick Centella de 1916 i en companyia del copilot de les últimes èpoques en les quals estava dedicat professionalment a la competició, Josep Autet.
Zanini, que viu des de fa més de quatre dècades a Viladrau, va començar fa 10 anys la construcció d'aquesta unitat, ajuntant treball professional i la cerca de peces en diverses parts del món, tot això per obtenir en la mesura del possible un automòbil que complís al màxim amb les especificacions que tenien aquests models en el seu moment.
Zanini-Autet recorreran amb l’Abadal-Buick Centella el primer gir del critèrium de RallyClassics, amb sortida a les 10.59 hores del dissabte 18 de gener des de la plaça major de Viladrau. Els vehicles clàssics participants faran aquest recorregut dues vegades.
Antonio Zanini: “Sempre m’ha atret el treball dels pioners, tant en l'aspecte tècnic com de pilotatge i arran d'un projecte amb Salvador Claret em vaig decidir a fer una versió de curses dels cèlebres Abadal. Vaig iniciar el projecte aproximadament el 2008 i vaig trigar gairebé una dècada a deixar-lo llest, bàsicament per la dificultat de trobar materials adequats i de temps per dedicar-li”.
L’Abadal-Buick Centella és, segons Zanini, “una interpretació de com eren els cotxes de competició de fa un segle, màquines que canviaven d'aspecte d'una cursa a l’altra sempre amb l'objectiu de ser més competitius. La intenció és prendre part en un autèntic ral·li per a comprovar les dificultats i problemes que es trobaven els pilots d’abans. Si podem fer sense més problemes un gir complet per les Guilleries ja complirem l'objectiu”.
Antonio Zanini va optar per construir una peça molt similar a la de les famoses versions de curses que van tenir una brillant participació en competicions de l'època, especialment en proves de muntanya, destacant el 1919 els rècords en les pujades a la Cuesta de las Perdices i a la del Guadarrama. Zanini ha participat amb aquest Abadal-Buick en les dues últimes edicions de la pujada a Alp i en la de 2019 de La Trona. Aquest de Viladrau serà el primer ral·li en el qual participarà.
El precedent: Cursa “Colònia de Viladrau” de 1935
Una bona mostra de l'activitat motoritzada que en totes les èpoques ha tingut Viladrau i que en certa manera te un paral·lelisme amb la prova d’aquest dissabte en la que hi pren part Antonio Zanini la trobem en aquesta singular convocatòria del 8 de setembre de 1935, organitzada per la “Colònia Viladrau” amb el concurs del Reial Moto Club de Catalunya. Al matí, a les 11h, es va disputar la prova de regularitat lliure per a automòbils, el ‘Circuit de Les Guilleries’, que amb sortida i arribada a Viladrau recorria 27 km d'itinerari tancat per la Fullaca i Espinelves. La primera volta servia per marcar el temps de referència i les altres dues puntuaven. Van participar 22 cotxes i el guanyador va ser Carlos Llobet, seguit de J. García Giménez i José M. Anchisi.
Sobre l’Abadal-Buick Centella
Aquest vehicle que en la seva essència data de fa més d'un segle equipa un motor Buick de 3.965cc amb carburador dual Zenith que en el seu conjunt ofereix uns 65 CV per a 980 kg de pes, la qual cosa seria tot un rècord en la seva època. Té una caixa del canvi de 3 velocitats i marxa enrere, amb la 3a directa, transmissió Buick i frens posteriors amb doble sistema. Zanini va adaptar un xassís versió curta, amb una de batalla de només 100 polzades (254 cm) per aconseguir una major agilitat, molt similar als de competició per a pujades cronometrades.
Sobre la marca Abadal
La marca catalana Abadal va ser una de les moltes que van existir a principis del segle XX, en concret entre 1912 i 1930, creada per Francisco Serramalera Abadal. La firma va entrar en converses el 1916 amb l'americana Buick, que va convertir a Abadal en representant per a tota Espanya de General Motors, la qual cosa va ser aprofitat perquè la marca Buick els subministrés xassís i motors dels seus models D-44 i D-45. Sobre ells es van realitzar diferents modificacions i van muntar carrosseries pròpies per adaptar-les a les característiques de les carreteres i a les preferències del mercat europeu, naixent així la marca Abadal-Buick. S'estima que es van construir al voltant de cinc-cents vehicles d'aquesta nova marca.
Raimon d'Abadal, 29 • 08500 Vic | 938 852 256 | jas@jas.es