L'ACTIVITAT AUTOMOBILÍSTICA TORNA AL CIRCUIT DE CATALUNYA
El Campionat de Catalunya d’Automobilisme s’estrena el 22 de ma

 

Com ja és habitual en les últimes edicions, el Campionat de Catalunya d’Automobilisme obre la seva temporada sobre l’asfalt del Circuit de Catalunya. Tal i com correspon a un campionat automobilístic regional de cert renom, a la pista hi seran presents els pilots i vehicles més destacats del panorama català de la disciplina, repartits per les nombroses categories i copes convocades en una cita que tindrà lloc de forma inhabitual un dissabte, el 22 de març, a través d’una intensa jornada amb més de vuit hores sense pausa d’entrenaments i curses.

Després de l’emocionant jornada motociclista que es va viure el passat 1 de març amb la primera cita del català de velocitat motociclista, la pista catalana acull la seva segona reunió de curses destinades especialment a pilots amateurs. Tot això abans d’entrar de ple en les cites internacionals, que viuran el seu primer gran esdeveniment els propers dies 5 i 6 d’abril amb el LG Super Racing Weekend, meeting que inclou curses de Grans Turismes, Turismes i competicions monomarca de Renault: l’Eurocup de Fórmula Renault, la Clio Trophy V6 i la Clio Internacional Cup.

El Circuit de Catalunya està vivint un inici de temporada amb una ocupació total, ja que als abundants entrenaments de Fórmula 1 cal sumar-hi els de MotoGP i els de les curses incloses al mencionat Super Racing Weekend.

La present edició del Campionat de Catalunya d’Automobilisme, primera cursa de la qual tindrà lloc al Circuit de Catalunya el proper dia 22, ofereix interessants novetats pel que fa a la divisió de les seves categories. D’aquesta forma, a les habituals disciplines de Turismes, Vehicles Històrics, Fórmula Lliure i Challenge Garbí se sumen dues noves categories: la 1a Copa D+3 Speed Car i el 1r Trofeu Alfa Clàssic. Aquestes incorporacions permetran veure en acció una gamma molt variada i interessant de vehicles, fet que afageix encara més atractiu a la cita.

El campionat s’estructura aquesta temporada en cinc proves puntuables, dues de les quals –la primera i la penúltima– es disputaran al circuit barceloní. Com en totes les proves en les que es persegueix la màxima promoció a nivell de públic, l’accés al circuit serà gratuït i les curses se celebraran en el traçat nacional, de 3.067 metres.

Campionats de Catalunya d’Automobilisme

HORARIS

Divendres, 14 de Març
14.00 Totes les competicions Tancament inscripcions

Divendres, 21 de Març
15.00—17.50 Totes les competicions Administratives i Tècniques Opcionals

Dissabte, 22 de Març
09.00—09.40 Turismes + Històrics Verificacions Administratives i Tècniques
09.40—10.20 Formula Lliure Verificacions Administratives i Tècniques
10.10 Turismes + Històrics Briefing
10.10—10.50 Copa D+3 Speed Car Verificacions Administratives i Tècniques
10.40 Formula Lliure Briefing
10.45—11.25 Challenge Garbí Verificacions Administratives i Tècniques
11.00—11.20 Turismes + Històrics Entrenaments Qualificatius
11.10 Copa D+3 Speed Car Briefing
11.15—11.55 Trofeu Alfa Clàssic Verificacions Administratives i Tècniques
11.30—11.50 Formula Lliure Entrenaments Qualificatius
11.40 Challenge Garbí Briefing
12.00—12.20 Copa D+3 Speed Car Entrenaments Qualificatius
12.10 Trofeu Alfa Clàssic Briefing
12.30—12.50 Challenge Garbí Entrenaments Qualificatius
13.00—13.20 Trofeu Alfa Clàssic Entrenaments Qualificatius
13.50 Turismes + Històrics Cursa (12 voltes)
14.35 Formula Lliure Cursa (12 voltes)
15.20 Copa D+3 Speed Car Cursa (12 voltes)
16.05 Challenge Garbí Cursa (12 voltes)
16.50 Trofeu Alfa Clàssic Cursa (12 voltes)

Curses per a tots els gustos… i butxaques

Per aquesta temporada 2003, la Federació Catalana d’Automobilisme ha volgut modificar diversos aspectes esportius del Campionat de Catalunya de Velocitat en Circuit, dotant a l’especialitat de més coherència a l’hora d’agrupar les múltiples categories convocades en una distribució més lògica. Independentment de tot això, els diferents reglaments tècnics segueixen pràcticament invariables registrant-se l’arribada de noves categories (la Copa D+3 Speed Car i Trofeu Alfa Clàssic), que juntament amb les ja existents fan aquest certamen molt més variat. Un planter de curses per a tots els gustos, en el qual hi entra pràcticament qualsevol vehicle i en el que la competició està més a l’abast que mai de les possibilitats econòmiques de qualsevol aficionat.

Aquestes són les categories convocades al Campionat de Catalunya de Velocitat i que, per tant, estaran presents a la prova inaugural 2003:

Campionat de Catalunya de Turismes i Vehicles Especials
Div. I – Grups N, RN, FN i especials, agrupats en cinc classes segons la seva cilindrada
Div. II – Grups A, B, RA, FA, vehicles de copes de promoció i especials, tots ells agrupats en sis classes segons la seva cilindrada.

Campionat de Catalunya de Vehicles Clàssics i Històrics
Divisió única amb vehicles dels grups H (construïts entre el 1-1-1941 i el 31-12-1965), G (construits entre el 1-1-1966 i el 31-12-1971) i S (construïts entre el 1-1-1972 i el 31-12-1976).

Campionat de Catalunya de Fórmula Lliure
Monoplaces de fórmula lliure agrupats segons la seva cilindrada en quatre divisions: fins a 1.600 cc, de 1.601 a 1.800 cc, de 1.801 a 2.000 cc i els C-3 Junior i altres fórmules no contemplades.

Trofeu de Catalunya de Fórmula Rèplica
Vehicles fabricats tipus Lotus Seven, Rush, Caterham, RC-60, etc.

Challenge Garbí-Trofeu Kärcher
Vehicles tipus spider comercialitzats per A Tot Escape S.L. o M.G. Motor Empordà.

Copa D+3 Speed Car
Vehicles Speed-Car GT 1000 comercialitzats a partir de 2002 per l’organizador de la copa (D+3), màquines dissenyades per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i construides per Indústries Lahoz.

Trofeu Alfa Clàssic
Vehicles de la marca Alfa Romeo de fabricació anterior a 1971.

Nou reglament, amb una estructura més coherent

Aquesta temporada 2003, la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) ha fet importants canvis en la reglamentació general amb la que es regeixen els trofeus, copes, campionats i challenges de Catalunya de Velocitat disputades en circuit.

La principal tasca de remodelació del reglament s’ha basat en l’organització dels seus articles de forma més coherent, de manera que els seus continguts responen a cada una de les etapes d’organització i realització de les curses en un ordre cronològic. En aquest sentit, el director esportiu de la FCA, Joan Antón Crustan, explica que “el reglament de l’any passat era poc pràctic en la seva consulta per resoldre dubtes que sorgien durant el transcurs de les competicions. Aquest cert desordre s’ha solucionat aquest any amb un reglament d’estructura més lògica, que facilitarà el treball dels oficials de cursa i dels concursants, al ser ara un document molt més manejable i clar”.

Aquesta mesura ha suposat un apropament del reglament català al de la Real Federación Española de Automovilismo, fet que redueix les seves diferències a certes disposicions particulars i pròpies de la dimensió de les competicions que cada reglament engloba.

A nivell purament tècnic, el reglament general per competicions catalanes de velocitat no ha patit grans canvis. Així, els continguts dels articles són pràcticament els mateixos que els de l’any passat, tot i que amb l’ordre més adecuat i pràctic del que ja s’ha parlat.

No obstant, una important novetat que inclou el reglament 2003 és la creació d’un Campionat de Catalunya de Resistència, que tindrà lloc a les tres curses que es celebren a Calafat. En aquest certamen, equips d’entre 3 i 4 pilots per vehicle s’enfrontaran al dur desgast d’una cursa de 6 hores sense interrupcions. La participació en aquest campionat queda reservada als Turismes dels grups A, N, Diesel i vehicles de les copes monomarca.

A continuació s’especifiquen alguns canvis menors que s’han introduït al Campionat de Catalunya d’Automobilisme:

- Els automòbils amb motor de 16 vàlvules podran participar i puntuar en les curses en les que s’inscriguin (l’any passat no es va especificar amb claredat si aquests cotxes puntuaven o no).

- En les categories d’Històrics i Clàssics, només hi haurà podi si hi ha un mínim de 6 pilots en competició.

- Les diferents challenges (Garbí, D+3 Speed Car i Trofeu Alfa) només obriran una graella exclusiva si hi corren un mínim de 10 cotxes. En cas contrari, competiran en la cursa reservada als Turismes.

Calendari del Campionat de Catalunya d’Automobilisme 2003

22 de març – Circuit de Catalunya
11 de maig – Calafat
15 de juny – Calafat
27 de juliol – Circuit de Catalunya
16 de novembre – Calafat

Palmarès recent del Campionat de Catalunya d’Automobilisme

2000:
Turismes
1r Manuel Bertolín
2n Albert Llovera
3r Pasqual German
Històrics
1r Jordi Sabaté
2n Jesús Blanco
3r Pierre Cassagne
Fórmula Lliure
1r Sergi Yborra
2n Hermenegildo Muxart
3r Jorge Vilanova
Challenge Garbí
1r Carlos Cosin
2n Jorge Pérez
3r Lluís Cardús

2001:
Turismes
1r Josep M de Fulgencio
2n Josep Rojas
3r Pere Vinyoles
Històrics
1r Werner Fuhr
2n Pere Soler
3r Francisco Valdés
Fórmula Lliure
1r Sergi Yborra
2n Hermenegildo Muxart
3r Jorge Vilanova
Challenge Garbí
1r Rosendo Rabat
2n David Canet
3r Carlos Cosin

2002:
Turismes
1r Josep Rojas
2n Rosendo Rabat
3r Pere Vinyoles
Històrics
1r Jesús Blanco
2n Pierre Cassagne
3r Pere Soler
Fórmula Lliure
1r Sergi Yborra
2n José Antonio Pérez
3r Roc Mas
Challenge Garbí
1r Adrià Matheu
2n Lluís Cardús
3r Carlos Cosin

Calendari 2003 del Circuit de Catalunya

- 1 i 2 de març CCM (Campionat de Catalunya de Motociclisme)
- 15 i 16 de març Entrenaments IRTA
- 22 de març CCA (Campionat de Catalunya d'Automobilisme)
- 4, 5 i 6 d'abril LG Super Racing Weekend (Campionat FIA GT, Campionat FIA de Turismos, Fórmula Renault V6, Renault Sport Clio Trophy, Renault Clio Internacional Cup)
- 13 d'abril 3a Cursa Atlètica Popular “GP Circuit de Catalunya"
- 2, 3 i 4 de maig Gran Premi Marlboro d'Espanya de Fórmula 1 (Fórmula 3000, Porsche Super Cup, Supercopa Seat León)
- 17 i 18 de maig CEV (Campionat d'Espanya de Velocitat)
- 13, 14 i 15 de juny Gran Premi Marlboro de Catalunya de MotoGP
- 4, 5 i 6 de juliol 24 Hores Motociclistes del Circuit de Catalunya
- 26 de juliol Jocs Mundials de Policies i Bombers
- 27 de juliol CCA (Campionat de Catalunya d'Automobilisme) i Copa Clio Renault Sport
- 19, 20 i 21 de setembre 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme
- 4 i 5 d'octubre Telefònica World Series (Open Telefónica V6 by Nissan, Fórmula Nissan 2000, Campionat d’Espanya de Fórmula Júnior)
- 18 i 19 d'octubre CCM (Campionat de Catalunya de Motociclisme)
- 8 i 9 de novembre Campionat d'Espanya de GT (Campionat d’Espanya de Fórmula 3, Hyundai Festival, Supercopa Seat León)